11-07-06

Uitslag compostvatenwedstrijd: de winnaars

Uitslag compostvatenwedstrijd: de winnaars

Hittegolf in compostvat

Kraste je ook mee tijdens een van de activiteiten van Juni Compostmaand? Hoop je een compostvat te winnen? Dan ben je vast benieuwd naar de uitslag van de schiftingsvraag.
Het compostvat van Vlaco-medewerker van dienst wordt inderdaad goed gebruikt en is bijgevolg steeds goedgevuld.
Een paar keer per jaar wordt het omgezet en komt er een kruiwagen afgewerkte compost uit die meestal in de groentetuin wordt gebruikt.
Dit jaar waren het eind juni de bessenstruiken die wel een portie compost konden gebruiken. Het compostvat werd leeggemaakt en omgezet op dinsdag 27 juni. De halfverteerde compost en het verse materiaal werden vermengd en opnieuw in het vat gedaan.
Aanvankelijk steeg de temperatuur in het vat maar langzaam. De eerste dagen was het er niet veel warmer dan buiten. Maar begin juli was het prijs. De micro-organismen in het vat waren niet meer te stuiten. De inhoud was ook flink gezakt. En de rode compostwormen die zich uit de hitte hadden kunnen redden, troepten samen tegen de koelere buitenwand van het vat.
Op 2 juli om 12u was het zo ver en ging de priem van de digitale thermometer het vat in. Zelfs de Vlaco-medewerker was aangenaam verrast over de uitslag: 53,55°C!

18:43 Gepost door Sofie Dierick in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.