14-06-06

compostdemo zondagsmarkt overdonderend succes

Op zondag 11/06/2006 organiseerden de compostmeesters van Natuurlijk Zulte VZW een compostdemo op de zondagsmarkt in Zulte.    Dit initiatief kende een enorm succes bij zowel jong als oud.  Natuurlijk zulte vzw mocht een 200-tal bezoekers van zowel binnen als buiten Zulte verwelkomen en te woord staan.    Een heleboel mensen dongen mee om een van de drie compostvaten te winnen.  Iedere bezoeker ontving een gratis zakje compost.  De compostmeesters lichtten het gebruik ervan toe.
De compostmeesters, Sofie Dierick en Ives Claeys, beantwoordden de vele vragen van geïnteresseerde bezoekers.
Het was ook verrassend te zien hoe de kleinsten vol bewondering keken naar de verschillende beestjes die leven in compostvaten.    Deze konden ze bekijken, met behulp van de compostkoffer, die de compostmeesters gebruiken om les te geven in lagere scholen.
Dit initiatief zal zeker een jaarlijks vervolg kennen.    Voorts stelt Natuurlijk Zulte vzw alles in het werk om,  4-maandelijks een informatieavond te organiseren in 1 van de Zultse ontmoetingszalen ,  bekendmaking lespaketten en lessen door compostmeesters in lagere scholen,  huisbezoeken bij mensen die een vat of -bak wensen op te starten of die problemen ondervinden met hun compostvat of -bak.
 
Meer info kan verkregen worden bij een van onze compostmeesters van Natuurlijk Zulte vzw:

 

Sofie Dierick                                                 Ives Claeys 

Zandweg 21–9870 Machelen-Zulte             Olsenestraat 172 - 9870 Olsene - Zulte

09/380.15.25 – 0479/29.60.64                   09/388.66.35

e-mail: natuurlijk.zulte@busmail.net

blog: http://thuiscomposteren.skynetblog.be  of http://natuurlijkzulte.skynetblog.be

13:36 Gepost door Sofie Dierick | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Compostmeester Laakdal Wij beginnen er zaterdag en zondag 17 & 18 juni aan. In alle geval hebben jullie prachtig werk geleverd en mooie foto's gemaakt. Wie maakt toch zo'n mooie website? Dat kunnen we nog niet.
Nieuwsgierig? Kom maar eens af of mail ons.
Nog veel composteergeluk en succes.

Gepost door: Roger Vanwesemael | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.